06 Jun 2016

Sigurno vam je poznata situacija-spremate se za posao, žurite jer mnogo kasnite, a šef je baš tog jutra rešio da zakaže sastanak. I dok se šminkate jednom, a kafu pijete drugom rukom, dešava se neizbežno-kafa se prosipa po pantalonama, a maskara je završila baš na vašoj novoj bluzi! Ne očajavajte – uklanjanje mrlja nije ni komplikovano ni nemoguće, uz samo nekoliko jednostavnih trikova.

Fleke od kafe- tretirajte prvo dobro hladnom vodom, a potom operite mešavinom deterdženta i mlake vode. Ukoliko je fleka još uvek tu koristite rastvor hidrogena i vode, pa isperite opet.

Mrlje od crvenog vina- najlakše ćete ukloniti ukoliko odmah na crno sipate belo vino. Možda zvuči čudno, ali zaista deluje. Belo vino će razrediti fleku i sprečiti da se skori u tkanini.

Masne mrlje i mrlje od ulja- i ako važe za najupornije i skoro nemoguće za uklanjanje, i to je ostvarivo-pomoću deterdženta za sudove! Pomešajte malo tople vode sa deterdžentom, a zatim trljajte mrlju prstima. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta u vodi i nakon toga isperite ili operite u mašini.

Zalepljena žvaka- se najlakše uklanja ukoliko na ulepljeno mesto stavite nekoliko kockica leda, kako bi se žvaka smrznula. Kada postane stvrdnuta i dovoljno krta, jednostavno je sastružite pomoću nožića.

Fleke od voća- Odeću umrljanu voćem potopite u mleko i ostavite da odstoji tako tokom noći, a zatim ujutru temeljno operite. Možete koristititi i limunov sok ili sirće.

Karmin- Na mrlju od karmina nanesite malo laka za kosu i ostavite da odstoji desetak minuta. Zatim nežno istrljajte sunđerčićem i na kraju operite u mašini.

Mrlje od znoja-Fleke od znoja i antiperspiranata najčešće nastaju ispod pazuha, ostavljajući na odeći neuglednu žutu boju. Da biste ih uklonili uzmite nekoliko aspirina, izdrobite i pomešajte sa vodom sve dok ne nastane gusta smesa. Tako namazanu tkaninu ostavite da odstoji neko vreme, a nakon toga operite u mašini.

 

Contact

General Inquiries

Capto consequat eros iusto quibus tego uxor veniam vulpes.

contact@myblog.com