20 Jun 2016

Napraviti pravi izbor prilikom kupovine računara nije nimalo lako. Trebao bi da odgovara najpre vašim potrebama i željama,  kako poslovnim tako i privatnim, ali i novčaniku. Ako u tu dilemu umešamo još i mogućnost izbora između desktopa ili laptopa, čini se skoro nemogućim opredeliti se za neki uređaj. Mi ćemo se zato potruditi da vam malo pripomognemo u tome.

Desktop računari

Ukoliko niste pripadnik mlađih generacija, vaš prvi računar je sigurno bio ovakav. Desktop računari su modularni uređaji što znači da su sastavljeni od većeg broja nezavisnih unutrašnjih komponenti koje se po potrebi mogu zameniti. Dakle, u slučaju da u nekom trenutku želite da dodate još jedan monitor, ili vam zatreba bolji procesor ili bolja grafička karta, biće dovoljno da iz računara izvadite staru i zamenite je novom. Takođe monitor, tastatura i miš su potpuno nezavisni, pa ih možete kupiti tako da odgovaraju vašim potrebama.

Zašto ga izabrati- Ukoliko je vaš posao pretežno vezan za kompjuter; veća produktivnost vam je na desktop računaru, možete skladištiti daleko više fajlova, a da uz to vaš računar nesmetano radi. Takođe, ukoliko ste strastveni ljubitelj video igrica, posebno onih koje zahtevaju visoke performanse od uređaja, desktop računar je pravi izbor za vas.

Laptop računari

Laptop računare najbolje možemo opisati kao modernu, umanjenu, prenosivu verziju desktop uređaja. Gde god da krenete laptop možete poneti sa sobom.U njemu je smešteno sve što vam treba za funkcionisanje-od tastature, monitora i miša, do unutrašnjih komponenti i baterije, koja vam omogućuje da ga koristite čak i onda kada nema struje.

Zašto ga izabrati- Ukoliko vam računar treba za osnovne aktivnosti, bez mnogo složenih performansi, a uz to često putujete, ili je dinamika vašeg posla jednostavno takava da zahteva stalnu promenu mesta boravka onda je laptop pravi izbor za vas. Takođe, idealan je i za ljude koji kubure sa manjkom prostora, pošto ne zauzima više od jedne torbe.

 

Contact

General Inquiries

Capto consequat eros iusto quibus tego uxor veniam vulpes.

contact@myblog.com