02 Aug 2016

Sigurno se i vama nekad desilo da ste došle kući, poželele da uklonite tragove šminke sa lica a, onda naišle na praznu bočicu losiona. Ili možda spadate u onu grupu devojaka koju industrijski odstranjivači šminke iritiraju, posebno u predelu očiju. Imamo rešenje za vas! Potrebno je samo da pretražite kuhinju i tamo pronađete par magičnih, prirodnih sastojaka.

Mleko i med

Med generalno ima blagodetno dejstvo na ceo oragnizam, a isto tako deluje i na kožu. Da biste napravili losion pomešajte 1 kašiku mleka i par kapi tečnog meda (ukoliko je čvrst samo ga malo zagrejte). Nanesite na lice i vrat, sačekajte malo i onda obrišite vatom. Posle se samo umijte.

Krastavac

Sigurno ste već čuli da maska od krastavca odlično hidrira kožu i da je posebno zgodna kad se probudite umorni i neispavani. Slično deluje i kod uklanjanja šminke. Krastavce možete samo izmiksati i sa tom smesom istrljati lice sve dok ne uklonite nečistoće ili ih dobro izmiksajte, pa tako dobijeni sok procedite kroz gazu.

Sojino mleko i banane

Da biste dobili ovaj izuzetno hranljivi losin, potrebno je da izmiksate jednu bananu sa malo sojinog mleka. Smesu nanesite na lice, ostavite da odstoji par minuta, pa isperite mlakom vodom. Kože će vam biti čista, sjajna i mekana.

Maslinovo ili bademovo ulje

Kao i banana, maslinovo/bademovo ulje izuzetno blagotvorno deluju na kožu, a posebno su dobri za osobe čija koža je sklona iritacijama. Pomešajte par kapi ulja sa kašikom mleka, stavite na vatu i sa tim odstranite šminku.

Kategorija: 
 

Contact

General Inquiries

Capto consequat eros iusto quibus tego uxor veniam vulpes.

contact@myblog.com