05 Aug 2016

Saveti za negu cveća-kako da pravilno negujte sobno bilje i cveće

Kao i svi živi organizmi i biljke traže određene uslove kako bi rasle ili cvetale- potrebne su im odgovarajuća temperatura, svetlost, vlažnost vazduha. Potrebe se razlikuju za svaku vrstu, a važno je uskladiti ih sa vremenom koje imate da im posvetite i tome koliko ste generalno vešti sa biljkama. Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome.

Kategorija: 
12 Jul 2016

Vinova loza

Vinova loza je jedna od najstarijih biljaka, koja se danas uzgaja. Poreklom je iz južne Evrope, a smatra se da je na teritoriju Srbije, na Frušku Goru, prvi posadio car Prob. Pripada familiji Vitaceae (lozice) i obuhvata oko 60 vrsta drvenastih puzavica, od kojih se mogu proizvesti vrhunska vina. Da bi se došlo do kvalitetnog grožđa bilo za svežu upotrebu ili za proizvodnju vina, nephodno je puno truda i brige. Bolesti, koje značajno utiču na smanjenje prinosa i kvalitet vinove loze, napadaju najviše posle kiše, kada je velika vlaga.

Kategorija: 
02 Jun 2016

Upotreba bilja

Za lekovito bilje možemo slobodno reći da je pravi dar prirode. Bilo da se radi o samoniklim, čudotvornim korovima ili o baštenski gajenim biljkama, nezamenljiva je njihova korist na život i zdravlje čoveka. Smatra se da je danas u upotrebi oko 10 000 različitih vrsta, a istraživanja o novim biljkama, načinu njihove upotrebe, kao i lekovitim svojstvima već vekovima ne prestaje da interesuje ljude širom sveta. Navešćemo samo neke načine upotrebe bilja:

Kategorija: 
 

Contact

General Inquiries

Capto consequat eros iusto quibus tego uxor veniam vulpes.

contact@myblog.com